Bemutatkozás

Rólunk

BS Plastic ™ 2002-ben alakult meg családi kisvállalkozásként. Eleinte elsősorban reklámtáskák, csomagolóanyagok kereskedelmével foglalkoztunk. 2004-ben megvásároltuk első konfekcionáló gépünket, ami fordulópont volt a cég történetében. 2006-ban pedig egy nagyobb telephely megvásárlásával mertünk nagyot álmodni és a magyarországi csomagolóipar egyik legnagyobbjává válni. A folyamatos innováció, a napról-napra változó piaci igényekhez való alkalmazkodás, a legmodernebb technológiák, és a magasan képzett szakemberek, csak néhány a meghatározó értékeink közül, ami lehetővé teszi, hogy megrendelőinket a legkiválóbb minőségű termékekkel megbízhatóan és hatékonyan tudjuk kiszolgálni.

Cégünk sikerét mi sem tükrözi jobban, mint az elmúlt évek alatt elért fejlődés. Jelenleg több mint 120 főnek biztosítunk megélhetést és a gyártási kapacitásunk meghaladja évente a 6000 tonnát. Fő profilunk a polietilén (flexibilis) csomagolóanyagok, síkfóliák, tömlők, zsugorfóliák, tasakok, zsákok, reklámtáskák gyártása, forgalmazása. 

Társaságunk az ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer szerint működik, valamint 2017 óta BRC (magas szintű élelmiszerbiztonsági és higiéniás rendszer) tanúsítvánnyal is rendelkezünk. A gyártás mellett fontosnak tartjuk partnereink teljes körű szakmai, csomagolástechnikai támogatását is. Ügyfeleink között megtalálhatók multinacionális cégek, élelmiszeripari gyártók-feldolgozók, áruházláncok, és számos hazai, külföldi kis- és középvállalkozás.

Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, ezért évek óta az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányítási rendszer (KIR) mentén tevékenykedünk, az üzemi primer hulladékot 100%-ban visszadolgozzuk! Elkötelezett hívei vagyunk a szelektív hulladékgyűjtésnek, természetesen ezen belül a polietilén alapú csomagolóanyagok újrahasznosításának.

Cégünk 2012-óta foglalkozik kukorica-keményítő és PLA alapú lebomló, komposztálható környezetbarát termékek gyártásával. BS Plastic™ 2019-óta, a piacon elsők között, rendelkezik a TÜV Austria OK compost INDUSTRIAL és OK compost HOME minősítéssel. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően, számos új területen sikeresen be tudtuk vezetni ezen alapanyagból készült termékeinket. 

Tudj meg többet biológiai úton lebomló csomagolóanyagainkról!

Hogyan tehetsz TE is otthon a fenntarthatóságért?

1. A hagyományos polietilén csomagolóanyagokat szelektíven gyűjts össze! 

2. Biológiailag lebomló alapanyagból (PLA vagy kukoricakeményítő) készült terméket használsz.

A BIO anyagokból készült termékek lebomlóak, komposztálhatóak. Lebomlás során a környezetre semleges összetevőkre esik szét. A komposztálás eredményeként viszont értékes, a természetbe is visszaforgatható biomassza keletkezik. 

FONTOS az elásás nem komposztálás!

A komposztálható anyagoknak több kulcsfontosságú tényezőre van szükségük a lebomlásukhoz úgy, mint mikrobákra, oxigénre, nedvességre, megfelelő hőmérsékletre és időre.

Hogyan állapítjuk meg, hogy melyik műanyag biológiai úton lebomló?

A lebomlásra való garanciát csak a TÜV Austria logó és az S-kód együttes használata adja! Ez minden cég számára egy egyedi azonosító, amit kizárólag a kritériumoknak megfelelő termékein tüntethet fel!

Mi ad biztosítékot? A TÜV AUSTRIA

A BS Plastic környezetbarát társaságként komposztálható és biológiailag lebontható termékeket hoz forgalomba. Hogy hitelességünket bizonyítsuk, választottuk ezt a tanúsítási rendszert.

A TÜV AUSTRIA környezetvédelmi termék-hitelesítési jelölései egyedülállóak, amelyek testreszabott tanúsítási címkéket (logó) kínálnak minden biológiai lebonthatósági környezethez.

Az EN 13432 szabvány meghatározza, hogy a csomagolást csak akkor lehet komposztálhatónak tekinteni, ha a csomagolás összes alkotóeleme komposztálható. A tanúsítási eljárás során nemcsak az alapanyagokat értékelik, hanem a különféle adalékanyagokat és egyéb terméktulajdonságokat is.

Következésképpen az OK compost logó a csomagoláson azt jelenti:

– A csomagolás megfelel a csomagolási irányelv összes követelményének
– Semleges, illetékes harmadik fél érvényesítette a megfelelőséget és garantálta a termék piacán történő ellenőrzését.

OK compost INDUSTRIAL

Az OK compost INDUSTRIAL címkével ellátott csomagolások vagy termékek ipari komposztáló üzemben való biodegradálhatóságát garantálja. Ez az összes alapanyagra, festékre és adalékanyagra vonatkozik.

OK compost HOME

A viszonylag kisebb hulladékmennyiség miatt a kerti komposzt-halom hőmérséklete egyértelműen alacsonyabb és kevésbé állandó, mint az ipari komposztáló környezetben. Ezért a kertben történő komposztálás nehezebb, lassabb ütemű folyamat.

A TÜV AUSTRIA innovatív válasza erre a kihívásra az OK compost HOME kifejlesztése volt, amely garantálja a biológiai lebonthatóságot az egyedi követelmények figyelembevételével, még a kerti komposzt-halomban is.
Nagyon fontos, hogy a bioműanyag akkor bomlik le, ha ehhez megfelelő körülményeket teremtünk, vagyis komposztáljuk.

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok használatával és az újrahasznosítható műanyagok szelektív gyűjtésével mindenki megmutathatja, hogy a szívén viseli a bolygó sorsát és a környezettudatosságban élen jár a mindennapjaiban!

Tanúsítványaink

hu_HUHU